«

»

jun 21

2008 – ny kledning og litt til

Etter en flott vinter med flere fine turer på ski var det i slutten av april 2008  klart for sesongens siste skitur – Skarverennet. Rennet gikk meget bra, men det som var aller viktigst var at jeg fikk god hjelp til å grave frem hytten. Snøen låg til godt opp på vinduene før vi begynte, men etter noen timer var det passasje rundt hele hytten. I begynnelsen av mai startet vi å rive kledning, lekte ut, isolere og legge villmarkspanel. I tillegg ble vinduer skiftet. 

     
     

 Arbeidet som ble gjort gikk veldig raskt. I løpet av bare to uker var kledning nede og isolasjon på plass samt villmarkspanelet var på plass. Hytten er egentlig en laftet hytte som er kledd med kledning inn og utvendig. Da vi tok ned eksisterende kledning – så vi også at vinduene hadde hatt annen størrelse orginalt, men da var alt de nye vinduene bestillt i ca. samme størrelse som de eksisterende.

    
    

Da kledning var kommet opp var det klart for beising. Valget ble ett første strøk med Tyrolin mellombrun og senere strøk med Tyrolin vedlikeholdsbeis. Da dette arbeidet var gjort ble grunnmur pusset og inngangspartiet ble gruset og store steinheller, som tidligere var igjengrodd, ble lagt ned. Det ene soverommet på loftet ble også frisket opp med maling.

    
    

2 kommentarer

  1. Lise

    Fin oppussing, men hvem er denne hvitkledde som sliker seg inn på opptil flere av bildene? Huldra på Haugastøl? Den avskylige snømann? Tema for neste års påskekrim?

  2. Jan-Erik

    Det er ingen som går igjen flere ganger…:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>