«

»

jan 09

Duppedingzer + tilbygg = sant

Som mange vet, er jeg glad i «duppedingzer». Når jeg kan få kose meg med litt «dill» mens jeg holder på med hytten, er jeg i mitt ess:) Tre «duppedingzer» jeg skal ha/har i nybygget nå er; ledlys i vinduskarmene på kjøkkenet, sentralstøvsuger og sentralavslug for kjøkkenventilator og bad.

Sentralavtrekket jeg skal ha er Flexit ULV-125 Loftsvifte (link). Det første bildet dere ser er ventilasjonsrøret som går i innervegg før det går ut i yttervegg. Har valgt å unngå å ha det over tak pga. fare for lekkasje og ødeleggelse som følge av snø. Er spent på hvordan dette kommer til å fungere, men håper det blir bra. Blir kjekt å ikke ha motoren til kjøkkenventilatoren midt i kjøkkenet hvertfall. Også sentralstøvsugeren har funnet sin plass i kneveggen. Så langt har jeg et uttak som dekker hele 1. etg. På sikt skal jeg lage et uttak i 2. etg. også, men det blir nok ikke med det helt første. Før jul var det -30% på alt hos Monter på Geilo. Det førte til at vi kjøpte Flexit CV200 m/12.5 m slange (link). Erfaringene så langt er helt upåklagelig, sentralstøvsuger anbefales – også på hytten!


Det siste jeg tenkte jeg skulle si noe om er led lyset i vinduskarmene. Idèen fikk jeg da jeg leste i bladet Gjør Det Selv. Der var det en artikkel om hvordan dette kunne gjøres. Etter å ha leitet litt på Internett fant jeg ledlampene jeg ville ha, samt de nødvendige converterne i en nettbutikk i Sverige. Må si det finnes utrolig mye stygt innen led, og nettbutikkene er generelt dårlig når det gjelder inspirasjon og ideèr. Led-lampene jeg gikk for kalles Hide-A-Lite Led Spot Dot (link). I tillegg gikk jeg for noen små runde convertere som fikk plass i en vanlig veggboks. Fordelen med dette er at det er lett å bytte ut dersom de skulle bli defekt (link). Linkene går til den nettbutikken jeg handlet i, og det var upåklagelig service med kjapp leveranse.
Håper spesielt dette med lysene kan være til inspirasjon for noe flere og ta gjerne kontakt om du ønsker mer info om hvordan det ble installert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>