«

»

des 31

Julekos på Haugastøl

I en gammel kiste på loftet ligger mange små nisser og bare venter på at det skal bli jul igjen. Mens arbeidskarene jobbet for fult i nybygget tørket jeg støv av kisten og hentet nissene ned i varmen, og sammen med Kurt Nilsen sang vi julen inn.


Det er ikke bare nissene som kommer fram i desember, også trollene er hjertlig velkommen hos oss. «Trollet på steinen» er henrykt over å få selskap av de nydelige englene på serviettene, mens «stor-trollet» leter etter støvlene sine i julelandsbyen.

Dagene i desember er korte og tidvis mørke, så når dagen går mot kveld er det viktig med levende lys (og varme).


Det er også viktig å bruke julen til å få i seg masse god mat. Julebrownies med rørte bær er nam nam, restene kan fint serveres med julekaker og klementiner dagen etter. Av marsipan, melis og sjokolade kommer det fine figurer; snømenn, hjerter, blomster og andre herligheter.


Julen er ikke bare innekos, Haugastøl byr på flott natur også – hvertfall om man kler seg etter gradestokken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>