«

»

jun 16

Oppussing 2007 –> Bunnsvill

Etter å ha kjøpt hytten i september 2006, og brukt hytten slik den var gjennom vinteren, var det i midten av mai 2007 klart for å ta fatt på oppussing.
Det første steget var bytte av bunnsvill på hytten. For at dette skulle kunne gjøres og resultatet skulle bli slik som ønsket måtte også gulvet i stuen rives opp og byttes. Dette var en voldsom jobb da det også inkluderte utgraving av grunnen under hyttegulvet og totalt 100 trilleborer med sand, grus og jord ble kjørt ut…

  DSC00573DSC00582

 

 

 

 

 

 

DSC00588DSC00676

 

 

 

 

 

 

 

 

Under gulvet ble det funnet opptil flere musebol og det var tydelig at musen hadde stortrivdes. Det ble funnet aviser som stammer fra tilbake på 50-tallet, noe som gir en fin indikasjon på når hytten ble plassert på Haugastøl. Når jeg tok opp bjelkene som var benyttet kom det frem at de må ha brukt slegge for å få ned boltene som festet bjelkene sammen.

DSC00756DSC00751 

 

 

 

 

 

DSC00799DSC00760

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det måtte benytte jekk for å få ut bunnsvillen og på et tidspunkt stod hytten kun på noen plankebiter «her og der». Ny bunnsvill ble banket inn og hytten stod igjen trygt. Råten var stoppet og hytten var klar for en ny vinter…DSC00839DSC00858

 

 

 

 

 

  DSC02176DSC00833

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når bunnsvillen og gullvet var på plass – var det på tide å gjøre en innsats ved inngangs partiet. Her var det tidligere helt igjengrodd. Både jord og gress til langt opp på veggen og ingen lufting. Etter noen dager med grapse og spitt var det kommet seg, men vinteren kom fort så det ble ikke gjort så mye mer på det området. Likevel ble det plassert inn en ny ovn og veggene i stuen ble malt lyse.

Når sommeren var over hadde vi fått utbedret det aller viktigste – nemlig bunnsvillen. Som en følge av dette ble det nytt gulv i stuen, noe som også gjorde at det elektriske ble fornyet. Forfallet av hytten var stanset og det var igjen klart for hyttekos gjennom høsten og vinteren frem mot 2008.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>