Månedlig arkiv: august 2012

aug 19

Lordemarsjen 2012

Vi hadde alle gledet oss gjennom hele sommeren til vår første deltakelse på Lordemarsjen. Åse, Rolf, Lene og jeg stod tidlig opp lørdag 11. august, solen hadde alt begynt å stråle, og vi beveget oss mot Vegmannsbu for å finne et sete i bussen. Oppturen startet med en gang og like etter at bussen hadde begynt å trille mot Raggsteindalen, begynte en fantastisk reise fra Haugastøl til Raggsteindalen. En fantastisk flink guide fortalte om alt tenkelig hele veien, alt etter hvor vi til enhver tid befant oss. Rett og slett utrolig imponerende, og utrolig interessant. Ta gjerne en titt på arrangøren sin nettside for å få litt inspirasjon til å være med på neste års Lordemarsj. Takk for en super tur! www.lordemarsjen.no.

Turen fra Raggsteindalen til Haugastøl gikk på 5-6 timer, helt perfekt i et strålende vær! Nesten ikke en sky på himmelen så langt øye kunne se, flott temperatur.


Lene og Rolf nyter den fantastiske utsikten på vei oppover mot Lordehytten. Det er viktig å huske å se seg litt tilbake når en går oppover, er utrolig mye flott natur bak en.


Den siste lille kilometeren er den «værste» – ganske mange høydemeter skal bestiges på få lengdemeter. Lordehytten er ca. midt i i bildet til under til venstre. Bildet til høyre er tatt fra toppet, ned mot der første bildet er tatt.
Når en endelig er kommet på toppen, er det bare å nyte livet, med en god matbit eller to. Litt vind rundt hytten, så til neste år går vi nok noen meter forbi hytten, hvor det i år var blikk stille (får håpe det blir identiske værforhold til neste år:) ).


Etter en god matbit ved Lordehytta, var det tid for å bevege seg mot Haugastøl. Temperaturen steg, og det måtte avholdes noen ekstra pauser for å gjennomføre «lettelse i antrekk» og for å snu seg mot det voldsomme «Skarvet».

Det er viktig å passe på væskeinntaket på en slik tur, og heldigvis er det sjelden problemer å finne en rennende bekk/elv hvor en kan fylle på det som må være verdens beste vann.

Da vi var kommet ned til Haugastøl, etter en fantastisk dag på fjellet, var det klart for å ta en titt på beina… som hadde hatt litt vondt siden ca 3 av 22 km. Det viste seg at det var kommet feil såle i skoene, og den ble etter hvert fjernet, slik at det var mulig å fullføre. Bildet under kan ganges med to, siden det var likt på begge hælene…:/