Månedlig arkiv: oktober 2011

okt 09

Webkamera

Webkamera

Så var det tid for å skrive om en ny duppedingz som jeg har kjøpt. Foscam FI8904W heter vindunderet, et utendørs webcamera. Kameraet har funksjonalitet for livestreaming, bevegelsesalarm, opplasting via FTP m.m. I første omgang har jeg satt opp kameraet til å ta bilde en gang i timen for så å laste det opp på bloggen. Du finner «Webkamera» i menyen øverst på siden.

Kameraet ble satt opp forrige helg, og det må nok justeres neste gang vi reiser oppover. Kameraet har i utgangspunktet «nattsyn», men fordi det står rett ved utelampen tror det at det er «dag» hele tiden. Blir artig å følge med på hvordan snøforholdene blir etterhvert i høst/vinter 🙂

«Jobber» med å få satt på tispunkt på bildene, men inntil videre må dere lese filnavnet;

eks.: 20111009114721 84 som betyr Dato: 9.10.2011 Klokkeslett: 11:47:21 Bildenr.: 84

 

okt 08

Kjøkken blir til… hm.. vaskerom?

Når den nye delen av hytten nå nærmer seg en slutt, er det tid for å ta fatt på gamle kjøkkenet. Tidligere har jeg blogget om hvilken romløsningen jeg skulle gå for, og nå er avgjørelsen tatt.
Uansett – under ser dere bilder av prosessen så langt. Jeg tok fri noen dager fra den vanlige jobben, og var heller tømrer for noen dager. Det var mye jobb, og spesielt rivingen tok lengre tid en planlagt.
    
    
Bak disse røde veggene, så sjuler den gamle laftede hytten seg. Vi var veldig spent på hvordan det så ut, og vi har konkludert med at vi skal prøve å beholde den gamle laften synlig (må vaskes først). Det er artig å kunne se litt av «gamle gamle» hytta.
    
    
Platene på veggene var revet ned, var det tid for å sette opp nye vegger som skal skille vaskerommet fra resten. Det gikk egentlig overraskende bra, selv om ikke alt var like enkelt. Etter endel timers arbeid så var rammene til de nye veggene satt opp og det meste til elektroinstallasjonen kommet på plass.
    
Som vanlig kommer jeg på ting underveis, og tanken om varme i gulvet dukket opp når det meste var gjort. Etter litt rådføring med pappa, ble vi enig om å legge til rette for at dette kan gjøres senere om ønskelig.  Ellers er det jo som vanlig lagt opp til rikelig med stikkontakter og muligheter. I dette rommet på 4-5 m2 er det totatlt lagt opp til ca 7-9 stikkontakter i tillegg til muligheter for lys:)
    
    
Denne gangen gikk for ubehandlede plater da vi vil ha noe farge inne på vaskerommet. Har du forslag til farge som kan passe til de laftede treveggene???  Kom gjerne med innspill:D

okt 03

Igjen har det vært stille, men ting skjer…

Igjen har det vært stille på bloggen, det betyr ikke at det ikke har skjedd noe, men mye av det som er gjort er bare detaljer som en egentlig ser svært lite igjen av. Uansett, det har skjedd ting, og mer skal skje. Under er noen bilder av «ting og tang» som har kommet opp. Første bildet viser kjøkkenhetten vi har valgt, en Røroshette (Trio S) med loftsmontert motor (Flexit ULV-125). Vi har de siste årene slitt litt med myrsmak på vannet, derfor ble det anskaffelse av kjøkkenbatteri med rensing av vann. Rett skal være rett, det er ingen smak av myr eller annet, om det er på grunn av kranen eller noe annet vites ikke. Kranen er hvertfall av typen «Grohe Blue» og det kan ettermonteres kulsyremaskin:p

Det er høyt under taket på kjøkkenet, og det har blitt montert lys etter beste evne. To spotlightskinner er plassert i taket med hvem lamper på hver.  Planen var å benytte LED, men det er fortsatt litt begrenset av denne type lys på markedet, selv om det begynner å komme seg. Lampene heter Glamox S18. Bildet på veggen har jeg forresten tatt selv i nærheten av hytten.
    
Ellers har det blitt montert takrenne på uthuset, fikk god hjelp av Jan Erik og Kristian i sommer. Takrenne og beslag ble kjøpt og det hele ble hengt opp. Noe utfordringer møtte vi på, men det ble bra til slutt. Kristian hadde hovedansvaret for funksjonell test.
    
    
To be continued….