Månedlig arkiv: juli 2011

jul 03

Elven går over sine bredder…

På onsdag begynte det å regne – det regnet mye, veldig mye. Vi hadde en godkjent innedag, og plutselig hører jeg et skrik fra kjøkkenet. Det var Lene som såg ut kjøkkenvinduet og ned på den idylliske lille elven som går like nedenfor hytten. Bare en feil, den var overhode ikke liten lengre. Den hadde gått over sine bredder. Vi gikk ut og tok en titt, vannstanden bare økte. Til slutt var bålplassen vår under vann, rallar veien var under vann, alt var under vann. Heldigvis var dette normalen før regulering av vannene som ble gjort, slik at hytten stod trygt.

Båten måtte flyttes flere ganger i løpet av ettermiddag/kvelden for at den ikke skulle bli offer for vannmassene og få seg en heisatur nedover stryket.


Grunnen til at at det kom mye vann hos oss, var at Nygårdsvannet ble fylt opp og vannet gikk over demningen – da ble det litt for mye vann for den lille kulpen. Vannet fortsatte å stige etter disse bildene – og vi gikk over til å filme hærligheten. Under er det noen filmsnutter fra hvordan det så ut. Legger også ved en film fra St. Hans, da brant vi bål på samme plassen.