Månedlig arkiv: februar 2011

feb 19

Snø og digg vær

Igjen var det klart for hyttetur for å få gjort litt til. Da vi kom opp viste det seg at det var kommet en hel del snø siden sist. Før vi kunne komme inn måtte vi spa frem hyttedøren med en gang.


.
Mens noen var inne og jobbet, valgte andre å sitte i solveggen og nyte det hærlige været. Det begynner bli litt varme i solen, selv om det er et stykke igjen til påsken

Så var det tid å vise litt av innearbeidet som ble gjort. Selv om det var flott vær ble det mange timer innendørs. Helgens prosjekt var å få lagt frem rør og at elektrikeren skulle få koblet til kursene og blant annet varmekablene på badet. Det ble mange rør og ledniger, men vi kom i mål til slutt


Selv om vi manglet noe rammer, så ble hvertfall «single» rammer koblet på, men ikke helt justert – som dere kan se om dere ser godt etter. Det skal gjøres neste gang, når vi har med dobbel og trippel ramme.

feb 06

Mus i hopetall – musefeller

Når en har hytte på Haugastøl er det en ting en kan være helt sikker på – det er mus i nærheten. Det er nesten umulig å holde disse firbeinte dyrene utestengt. Etter at jeg oppdaget mus inne, gikk jeg tidlig ut og kjøpte musefeller. Det er et enormt utvalg der ute, men etter å lest mange tester rundt omkring på nettet ente jeg opp med testvinneren.

Da musefellene var kjøpt inn kom neste spørsmål – hva skal jeg bruke som åte? Etter å ha prøvd nugatti, ost, skinke og leverpostein kom jeg til Peanøttsmør og etter det har det ikke vært en mus som har gått rundt i hytten. De går rett i fellen og «smekk» så er de fint ferdig.

På det meste har jeg hatt over 75% fylte musefeller (har 8 feller) når jeg har kommet på hytten om høsten og det takket være peanøttsmørret.

I etterkant av innkjøp av musefellene har jeg kjøpt en «Pest Repeller» som sender ut lyd for å «skremme» bort mus (og andre smådyr). I løpet av kort tid skal jeg legge ut et innlegg om hva det har resultert i:)