Månedlig arkiv: januar 2011

jan 31

Endelig tid for å teste toalettet

Igjen var det klart for en tur på fjellet, og NSB sviktet ikke denne gangen heller. Denne gangen var vi spent på hvordan det stod til. Vannet var tilbake etter at det forsvant mellom jul og nyttår, rørleggeren hadde koblet opp dusj og toalett og sist men ikke minst hadde fliseleggeren gjort ferdig badet og kjøkkenet. Oppsummert – toalettet fungerte utmerket:)
Siden det var lagt varmekabel i vannrøret («hovedledningen») måtte jeg selvsagt ut og inspisere, så det var hodestups ned i kummen – alt såg bra ut:)Også denne gangen fikk jeg platet litt. Nå gjenstår noen få plater på kjøkkenet, de må vente til elektrikeren har gjort en innsats, men det får vente til andre helgen i februar. Badet var også så og si ferdig, nå gjenstår det bare å få dusjveggen på plass samt liste rundt vindu og dør. Vi er kjempe fornøyd med badet, både når det gjelder fliser (spesielt artig med rullestein i dusjen), toalett, baderomsmøbler og dusj. Rommet er ikke stort, men det er en stor romfølelse, mye pga. de store flisene.

Kjøkkenflisene synes vi også er spennede, og de var overraskende bra å gå på. Når vi bare får skrudd på varmen i gulvet så blir det bra. Mulig vi skal vokse/bone eller gjør noe med flisene siden vi synes de er finest når de er «fuktig». Om noen har erfaring med det er det bare til å skrike ut:)


jan 09

Duppedingzer + tilbygg = sant

Som mange vet, er jeg glad i «duppedingzer». Når jeg kan få kose meg med litt «dill» mens jeg holder på med hytten, er jeg i mitt ess:) Tre «duppedingzer» jeg skal ha/har i nybygget nå er; ledlys i vinduskarmene på kjøkkenet, sentralstøvsuger og sentralavslug for kjøkkenventilator og bad.

Sentralavtrekket jeg skal ha er Flexit ULV-125 Loftsvifte (link). Det første bildet dere ser er ventilasjonsrøret som går i innervegg før det går ut i yttervegg. Har valgt å unngå å ha det over tak pga. fare for lekkasje og ødeleggelse som følge av snø. Er spent på hvordan dette kommer til å fungere, men håper det blir bra. Blir kjekt å ikke ha motoren til kjøkkenventilatoren midt i kjøkkenet hvertfall. Også sentralstøvsugeren har funnet sin plass i kneveggen. Så langt har jeg et uttak som dekker hele 1. etg. På sikt skal jeg lage et uttak i 2. etg. også, men det blir nok ikke med det helt første. Før jul var det -30% på alt hos Monter på Geilo. Det førte til at vi kjøpte Flexit CV200 m/12.5 m slange (link). Erfaringene så langt er helt upåklagelig, sentralstøvsuger anbefales – også på hytten!


Det siste jeg tenkte jeg skulle si noe om er led lyset i vinduskarmene. Idèen fikk jeg da jeg leste i bladet Gjør Det Selv. Der var det en artikkel om hvordan dette kunne gjøres. Etter å ha leitet litt på Internett fant jeg ledlampene jeg ville ha, samt de nødvendige converterne i en nettbutikk i Sverige. Må si det finnes utrolig mye stygt innen led, og nettbutikkene er generelt dårlig når det gjelder inspirasjon og ideèr. Led-lampene jeg gikk for kalles Hide-A-Lite Led Spot Dot (link). I tillegg gikk jeg for noen små runde convertere som fikk plass i en vanlig veggboks. Fordelen med dette er at det er lett å bytte ut dersom de skulle bli defekt (link). Linkene går til den nettbutikken jeg handlet i, og det var upåklagelig service med kjapp leveranse.
Håper spesielt dette med lysene kan være til inspirasjon for noe flere og ta gjerne kontakt om du ønsker mer info om hvordan det ble installert.