Månedlig arkiv: desember 2010

des 31

Julekos på Haugastøl

I en gammel kiste på loftet ligger mange små nisser og bare venter på at det skal bli jul igjen. Mens arbeidskarene jobbet for fult i nybygget tørket jeg støv av kisten og hentet nissene ned i varmen, og sammen med Kurt Nilsen sang vi julen inn.


Det er ikke bare nissene som kommer fram i desember, også trollene er hjertlig velkommen hos oss. «Trollet på steinen» er henrykt over å få selskap av de nydelige englene på serviettene, mens «stor-trollet» leter etter støvlene sine i julelandsbyen.

Dagene i desember er korte og tidvis mørke, så når dagen går mot kveld er det viktig med levende lys (og varme).


Det er også viktig å bruke julen til å få i seg masse god mat. Julebrownies med rørte bær er nam nam, restene kan fint serveres med julekaker og klementiner dagen etter. Av marsipan, melis og sjokolade kommer det fine figurer; snømenn, hjerter, blomster og andre herligheter.


Julen er ikke bare innekos, Haugastøl byr på flott natur også – hvertfall om man kler seg etter gradestokken.

des 18

Tomt for batteri, men noe er dokumentert…

Etter en uke på fjellet (hvor vi har satt værfast i dag), har batteriet på kameraet blitt utladet. Det gjør at i beste blogg bildene uteblir. Under er noen bilder av flisearbeidet gjort på badet. Veggene er ferdig fliset (og fuget i dag, men tomt batteri…)


Andre ting som er gjort, og som vi har bilder av, er utforing og listing av vinduer samt mye elektrikker rør.

Ting som ikke har blitt dokumentert enda er blant annet montering av sentralstøvsuger, utløp for sentralavtrekket på loftet (kjøkkenvifte og bad), fuging av fliser på badet. En annen detalj som ikke er dokumentert, er led-downlighten montert toppen på vinduene på kjøkkenet (2cm diameter).
Titt innom igjen om en ukes tid, så dukker det opp litt flere bilder:)

des 14

Fremdriften fortsetter

Denne uken har jeg tatt ferie fra jobb for å komme videre på hytten. Så langt (lørdag – mandag), har det gått i plasting, plating og elektrikeren har lagt opp en hel del nye punkter. Det ser litt ut som en arbeidsplass for tiden, men det skal bli bra, og vi skal ha kommet langt når vi kommer til jul.


Vi var spent på hvordan det skulle gå oppe i høgden, men det har gått veldig bra. Begynner rett og slett å bli vant til å gå i stige. Hvem hadde trodd det for noen år siden?? Vi har valgt ferdigmalt (Caffe Latte) Arbor Skygge veggplater på veggene. Det ser meget bra ut – og så enkelt:)

http://blogg.heggholmen.com/wp-admin/media-upload.php?post_id=467&type=image&tab=gallery