Månedlig arkiv: november 2010

nov 27

GLAVA…GLAVA…GLAVA

Igjen var det klar for arbeidshelg på hytten. Denne gangen var det isolering av tilbygget som stod for tur. Glavaen ble fraktet opp fra Geilo av Sundrehagen og vi startet lørdag formiddag med arbeidet. Som dere ser av bildet under, var noen mer opptatt av å drikke kaffe og posere enn å jobbe:p


Rett skal være rett – når Lenè bare var ferdig med kaffe’n så hjalp hun til. Mer og mer – etterhvert som hun ble vant med GlavaSabelen. I tillegg er det jo mye kjekkere å jobbe når vi er to som holder på.


Det neste som står for tur nå er noe rørlegger arbeid og fliselegging. Det nærmer seg jul, og jeg tror vi skal kunne gå på do og ta en dusj til jul – i tillegg til at vegger er plastet og platet, og gulvet ferdig fliset. Vi gleder oss – det begynner å ta form.

nov 22

Valg av fliser

Vi skal ha fliser på alle gulv i nybygget, både på bad, soverom og kjøkken. Vi har gått gjennom mange flisebutikker for å klare å bestemme oss, og til slutt ble vi enig med oss selv.
Alle flisene er kjøpt fra Megaflis og er fra italienske Casalgrande Padana og MetalWood serien. Dette er en serie av fliser som er gjennomfarget og har en overflate som er «tre aktig» i utseende.


På kjøkkenet har vi valgt fliser med formatet 10×60. Dette er et litt spesielt format for fliser, men vil gi et parkettaktig utseende. På soverommet har vi gått for store lyse fliser i formatet 30x60cm. Disse vil vi også bruke på 3 av 4 vegger på badet/dusjerommet. På gulvet skal vi ha mørke fliser, også disse i formatet 30x60cm. I tillegg skal vi ha disse flisene på ene veggen.
Flisene ble bestilt hos MegaFlis og levert på Haugastøl – ganske genialt egentlig!! 🙂 Nå er det bare for fliseleggeren å komme.

nov 18

Ting skjer :)

Det er en stund siden sist jeg la ut bilder nå, og det har skjedd litt på denne tiden. Da tilbygget var tett – var det klart for at elektrikeren kunne legge varmekabler. Før det kunne gjøres måtte det legges ned isopor. Vi hadde selvsagt ikke nok, så måtte til Geilo å hente noen pakker – ikke helt enkelt når en har en Passat uten tilhengerfeste. Uansett – 10cm isopor ble lagt ned.


Elektrikerne var kjapp og effektiv og fikk lagt 3 varmekabler før det ble mørkt. Det ble stripset fast til armeringsnettet slik at alt skal være klart for støping:)


Helgen etter var det klar for støping av gulv. Ca 4,5 tonn med tørrbetong ble fraktet fra parkeringsplassen og til hytten. Fikk god hjelp av Nils Arne – så det gikk unna. Vi ble også noen racere på å blande betong.

Helgen etter – var det igjen klart for tømrer arbeid. Vegger ble satt opp (rammene) og badet ble ferdig platet og klar for rørlegger og fliselegger. I tillegg gjorde elektrikeren igjen et stykke arbeid med bokser og rør

Det er dessverre dårlig kvalitet på bildene – de ble tatt med mobil siden de skikkelige kameraene ble glemt igjen hjemme.