Månedlig arkiv: juli 2010

jul 14

Valg av romløsning (Bad/Vaskerom) – HJELP!

Når hytten nå skal oppgraderes, skal det også planlegges planløsninger. Nå for tiden er det det nye badet/vaskerommet som står for tur. Jeg har kommet opp med to alternativer slik jeg ser det nå, og tenkte dere som er innom å leser kanskje kan hjelpe med valget. Kanskje noen også har gode ideer – da er det bare til å legge inn en kommentar. Det hele er forøvrig tegnet på www.viseno.com.

Beskrivelse av alternativ 1:
Fra yttergang vil du komme inn til stue og til ny gang som tar deg videre til bad, soverom og kjøkken. Det vil bli et rom med skyvedør hvor varmtvannsbereder og vaskemaskin står på badet.

Beskrivelse av alternativ 2:
Fra yttergang vil du komme inn til stue og til bad. For å komme til kjøkken / soverom må en enten gå via stuen eller badet. Det vil bli et rom med skyvedør hvor varmtvannsbereder og vaskemaskin står. I tillegg vil det være plass til diverse «stasj» i det samme rommet.

jul 08

Smått og flott

Ferien har ikke bare gått til grav, støp og spiker. Som eneste jente i mils omkrets var det viktig for meg (Lene) å blogge om mine hjertebarn. Både inne og ute har hytteområdet fått noen ansiktsløft, som her i stuen hvor vi har fornyet en gammel lampe, kjøpt lys, servietter,  puter og teppe – alt i matchende farger selvsagt… Pyntet opp det hele med høyfjellsblomster – plukket i egen hage.

   
    
Gjesterommet i 2. etg består av gamle møbler med vaser, lysestaker, potte og vaskefat fra gamledager. De gamle møblene i kominasjon med et nytt sengeteppe og noen puter ga rommet en frisk pust som kan ønske våre mange gjester velkommen.
   
Både ute og inne er det flust med blomster. Noen er kjøpt i Bergen og plantet i gamle melkespann, gryter eller trekister, andre er plukket i området rundt hytten og bundet til fargerike buketter plassert på bordet. For en gammel blomsterpike er dette prikken over i`en 🙂
   
   
   
Jeg har også kjøp en nydelig lykt som lyser opp trappeoppgangen i skumringen. Sammen med det nymalte speilet og maleriet fra Tone Linda gir det fantastisk stemningen i stuen.

jul 07

Støping av betondekke

I dag var det støping av betongdekke som stod for tur. En dag som jeg ikke hadde sett frem til siden det å trille betong er relativt mye tyngre enn å trille lecakuler. Likevel tok vi på jobben med et smil. Jeg fikk også kjempe hjelp av naboen slik at det ble bare halvparten så mange turer som det kunne blitt. Takk Frode:)
   
   

Det kom endel ansiktsgrimaser underveis. Betongmannen fyllte mer og mer opp i trillebåren og det ble tyngre og tyngre. Heldigvis var det gjort gode forberedelser slik at det gikk relativt greit å trille betong inn i ringmuren. Etter en times tid var dekket klart og Olaf hadde vatret hele dekket.

   
   

jul 06

Lecakuler, armeringsnett og isopor

I dag var det igjen klart for litt hardt arbeid. Grunnmur ble isolert på innsiden og steinmasser ble lagt inn. Så begynte morroa – Lecakuler. Det var planlagt å bruke 10 sekker, men vi endte opp med totalt 16 skker.

   
   

Det å bruke leca var ganske genialt egentlig – sammen med en gravemaskin var det en relativ lett sak å skjære hull i sekkene og la det renne utover.

   
   

Etter at 16 sekker (16kubikk) var kommet opp i ringmuren – var det klart for en «armeringsduk» før vi la armeringsnett på toppen. Når det var gjort var det klart for 5 cm isopor og til slutt et nytt lag med armeringsnett.

   
   

Etter noen timers arbeid er det nå bare å vente på betonbilen som nok dukker opp i morgen tidlig – da er første bygge steg ferdig og det er bare til å vente til tømrerne er klar til å reise tilbygget.

   

jul 04

En helg med rørleggerarbeid og litt maling

Det har vært noen litt roligere dager nå i helgen men både på lørdag og søndag har det blitt gjort litt rørleggerarbeid. Lørdagen gikk med til å få lagt ned avløpsrørene og oppstikkene til disse, nå begynner det å ta form.

   

Søndag var det klart for vannledninger. Både kladt og varmt vann ble lagt frem til kjøkken, dusj og servant + kaldt vann til toalett. Arbeidet gikk overraskende raskt, men likevel er det godt med alt som er gjort.

   
   

Utenom rørleggerarbeid har Lene fortsatt med maling av stasj i stuen. Denne helgen var det et skap som stod for tur. Slettes ikke dumt dette heller – hva blir det neste?

   

Eldre innlegg «