Månedlig arkiv: juni 2010

jun 30

Sement i lange slanger

I dag var dagen kommet for pumpebil og 4,5 kubikk med sement. Spenningen var til å ta og føle på – ville forskalingen holde? Pumpebilen hadde et pumpetårn som rakk 25 meter innover mot hytten, så vi måtte koble på noen meter med slange for å komme alle de 55 meterne frem til hytten. Det hele var svært facinerende – rett og slett genialt.

   
   

I løpet av en liten time var forskalingen fylt med betong – og vi hadde spart oss for mange trillebor lass med tung betong. Meste parten av forskalingen holdt også mål. Støtteveggen mot den gamle grunnmuren ser ut til å bli i en rar vinkel, men dette kommer inne i hytten så har ingen betydning.

    
    

Nå er det bare til å vente til i morgen tidlig før forskalingen fjernes og det er bare til å vente på rørleggeren som nok kommer på fredag eller mandag.

jun 29

Enda mer forskaling og litt beising

En ny dag startet med tur til Geilo. Vinduene var kommet, men selvsagt var det noen transportskader. Hva enden på visen blir vil vise seg. Når jeg var på Haugastøl igjen var det klart for forskaling. Først måtte jeg riktig nok bære forskalingselementer og endel lekter bort til hytten slik at vi hadde nok matriell.

   
   

Etter noen timers forskaling er det nå klart for betongpumpebil. Den dukker opp i morgen ca. kl. 09, så da får vi håpe at forskalingen holder. I tillegg til forskaling ble villmarkspanelet ved inngangspartiet børstet fritt for kvae. Da det var gjort fikk veggen seg et nytt strøk med beis.

   
   

jun 28

Forskaling

I dag startet arbeidet tidlig – klokken 0700 presis. På tapetet stod forskaling, noe som tar mye lengre tid enn det en tror og krever en hel del nøyaktighet. For meg som aldri har gjort noe forskalingsarbeid før, var lærekurven bratt. Konklusjonen er at laserverktøy er ganske genialt og nesten et must, men også Pytagoras læresetninger ble benyttet for å kontrollregne vinkler og lengder.

   
   

Det er mye som må gjøres når en forskaler og det ble en tur i stien for å skru ned noen endebord som kom i veien. Det skal selvsagt være armeringsjern i ringmuren og da må vinkelsliperen frem – skumle saker må jeg si, ikke et verktøy jeg kan si jeg likte veldig godt, men jeg fikk no kappet over. Alternativet var skjærfil og da spørs det om jeg ikke hadde holdt på enda.�
Når armeringen var kommet på plass i den delen vi hadde fått ene siden av forskalingen ble jordledning festet etter alle kunstens regler til armeringsjernet, satser på at pappe er fornøyd med utført elektrikerarbeid 🙂

   
   

Når armering og jordledning var på plass – var det klart å sette opp «motplatene» for ringmuren. Der var det også viktig med nøyaktighet. Igjen ble laserverktøy benyttet og alt skal være nøyaktig nå.
Det er viktig at eksisterende ting på hytten også vedlikeholdes og at det ikke blir glemt. I dag var det utemøblene som fikk seg et runde med penselen.

   

jun 27

Flytting av vannrør og klart til forskaling

I løpet av helgen har det blitt gjort ikke så rent lite utenfor hytten. Fredag ettermiddag/kveld dukket rørleggerene opp og flyttet vannrørene slik at de ikke blir liggende inne i tilbygget. Når de hadde vært her – var det klart for å dekke over rørene med isolasjon og masse.

   
   

Da det var kommet godt med masse over vannrørene var det klart for å «pukke» der hvor vi skal forskale og så støpe ringmur. Et traktorlass med pukk ble trillet i trillebor fra RV7 og bort til hytten. Da dette var gjort, og det var ryddet litt opp hvor vi har gravd denne helgen var det tid for å slå ned staurer/stolper til å kunne støtte forskaling på i morgen.

   
   

 I tillegg til dette arbeidet som er vist over har vi fått senket kvernpumpetanken, som naboen skal ha hos seg, på plass og rullet ut (og begravd) røret fra naboen og ned til meg.

jun 25

Finnes det rødrev på Haugastøl?

Roen hadde senket seg og det begynte å bli mørkt ute. Jeg så ut vinduet og noe beveget seg mellom trærene… Jeg grep kameraet og listet meg ut. Holdt pusten mens jeg beveget på tå hev bortover langs hytteveggen.
Med jægerprøven innabords ladet jeg kameraet og fyrte løs – resultatet ser du under

Eldre innlegg «